Home Naţional România va fi gazda Campionatului Mondial de acrobaţie avion în 2018 şi a celui de acrobaţie planor în 2019.

România va fi gazda Campionatului Mondial de acrobaţie avion în 2018 şi a celui de acrobaţie planor în 2019.

by admin
1029 views

În perioada 4 – 6 noiembrie, Aeroclubul României şi Federaţia Aeronautică Română au organizat şi găzduit, la Bucureşti, conferinţa CIVA (Comisia Internaţională pentru Acrobaţie Aeriană) din cadrul Federaţiei Aeronautice Internaţionale.

A fost pentru prima dată în istoria sporturilor aeronautice când o conferinţă de acest fel a avut loc în România.

Între altele, s-a discutat şi s-au luat decizii în ceea ce priveşte modificarea şi completarea regulamentelor specifice competiţilor de acrobaţie cu avioane şi planoare, precum şi calendarele competiţionale pentru anii următori.

Urmare a prezentărilor susţinute de membrii delegaţiei ţării noastre şi a organizării foarte bune a Campionatului European de Acrobaţie Avion care s-a desfăşurat la Deva în anul 2015, România a primit dreptul de a organiza în 2018 Campionatul Mondial de Acrobaţie Avion – clasa Advanced la Strejnic – Ploieşti şi în anul 2019 Campionatul Mondial de Acrobaţie Planor la Deva.

Este de menţionat că va fi pentru prima dată când în ţara noastră se vor desfăşura competiţii aviatice de asemenea anvergură.

George ROTARU

 

DIRECTOR GENERAL,

AEROCLUBUL ROMÂNIEI

You may also like

Leave a Comment