Vremea in Bistrita

Temperatura:
18°C
Prognoza meteo Portal Info
.

Românii sunt invitaţi pe 15 august la BALUL TRADIŢIONAL AL ROMILOR

08.08.2017 13:34 | Autor: bistrita24 | Categoria: Actualitate
Vizualizări: 1091 | 0

Având deja o tradiţie de peste 50 de ani, Partida Romilor Pro-Europa Bistriţa-Năsăud, alături de Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură, invită pe toţi cei care doresc să participe la balul tradiţional al romilor, bâlciul romilor, de pe data de 15 august, cu ocazia marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului.

Reamintim faptul că în urmă cu mai bine de o jumătate de veac, balul romilor era organizat în Bistriţa în două restaurant vestite la vremea lor: “Locomotiva” din apropierea actualului Pietonal şi “Pescăruş” . Relaţia etniei rome cu fostele autorităţi comuniste nu a fost una bună întodeauna, aşa că la începutul deceniului 7 al secolului trecut, s-a decis ca evenimentul să fie organizat în comuna Budacu de Jos.

După Decembrie 1989, actualul preşedinte al Partidei Romilor Bistriţa-Năsăud, consilierul Judeţean Emil Neia Lăcătuş a început să se implice în organizarea balului, localul care a găzduit evenimentul fiind restaurantul “Liliacul ” din parcul municipal.

“ Acest bal are o semnificaţie deosebită pentru romii din judeţul nostru, chiar şi pentru cei din judeţele apropiate, cum ar fi Mureş sau Cluj. Balul este locul  unde tinerii romi se întâlnesc, încheie diferite prietenii, unii căsătorii. Din 2001, la iniţiativa mea în calitate de consilier judetean, am iniţiat un proiect de hotărâre care prevedea ca balul romilor să devină parte a evenimentelor organizate de Centrul Judeţean pentru Cultură a judeţului Bistriţa-Năsăud!”, a spus Emil Neia Lăcătuş.

La ediţia 2017 a Balului Romilor sunt invitaţi să participe liderii marilor comunităţi de romi din Bistriţa-Năsăud, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. Potrivit organizatorilor, va fi organizată o tombolă cu premii dar şi tradiţionalul deja “Miss Piranda”. Muzica şi voia bună vor fi asigurate de Alex de la Cluj, dar şi de o formaţie de dansuri orientale. Evenimentul va începe la ora 20:00 la restaurantul “Diana

Cu stima,
Emil Neia.

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.