Home Eveniment Schimb de experienţă dintre americani şi bistriţeni (foto)

Schimb de experienţă dintre americani şi bistriţeni (foto)

by admin
224 views

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii delegaţiei americane care se află de câteva zile la Bistriţa, cu prilejul  seminarului „Leader Development & Education for Sustained Peace Program” Seminarul se desfăşoară la Brigada 81 Mecanizată Bistriţa si participă si o echipă de instructori americani.

            În cadrul întâlnirii cu primarul municipiului Bistriţa, colonelul în retragere Robert Tomasovic, conducătorul delegaţiei americane şi colonelul în retragere Gore Kipling, însoţiţi de colonelul Dorin Blaiu şi locotenent colonelul Mihai Mărăndel, au făcut o prezentare a seminarului – cel de-al patrulea desfăşurat la Bistriţa cu participare a reprezentanţilor armatei americane.

         Oaspeţii au  apreciat că acest schimb de experienţă şi-a dovedit utilitatea pentru ambele părţi. Robert Tomasovic a subliniat faptul că armata română a reuşit să răspundă aşteptărilor partenerilor NATO, misiunile comune fiind un bun exemplu în acest sens. Gore Kipling, fondator al acestui program, a apreciat comportamentul soldaţilor români alături de care s-a aflat în misiunile din Afganistan, catalogându-i drept un exemplu de succes, apreciind seriozitatea şi profesionalismul lor.



              Primarul Ovidiu Teodor Creţu a făcut o trecere în revistă a principalelor repere din istoria oraşului şi a făcut cunoscut oaspeţilor faptul că Bistriţa este înfrăţită cu oraşul american Columbus. La final i-a invitat să ne cunoască oraşul, să se bucure de panorama de la nivelul balconului exterior al turnului Bisericii Evanghelice, subliniind că accesul se poate face cu liftul – Bistriţa fiind singurul oraş „de la Viena la Moscova” care oferă această oportunitate.

You may also like

Leave a Comment