Home Opinii Scrisoare deschisă: Lămuriţi-mă… Ce sunt deconcentratele?

Scrisoare deschisă: Lămuriţi-mă… Ce sunt deconcentratele?

by admin
374 views

Pe adresa redacţiei am primit o scrisoare deschisă şi am hotărt să o publicăm în rândurile care urmează. Speram ca ea să ajungă la urechile oamenilor care sunt în măsură să răspundă. Invităm  pe toată lumea să spună punctul de vedere legat de aceasta temă. 

               „Desigur, mă refer la anumite instituţii care cu mult tam-tam din partea politicienilor li s-a găsit un nume nou, vezi doamne european, că după 42 de ani de comunism, în care toate au fost concentrate la partidul unic, trebuia făcut ceva, adică schimbarea numelui şi anume in deconcentrate, şi cam atât.

               Guvernanţii ne-au spus că de acum încolo aceste instituţii noi, cu oameni noi vor lucra grozav pentru noi. Numai că cetăţenii nu pot fi prostiţi la nesfârşit cu poveşti pentru grupa mare de la grădiniţă. Atât presa românească cât şi oamenii nemulţumiţi folosesc o vorbă populară: “aceeaşi Mărie cu altă pălărie”. Concret iată despre ce este vorba: împreună cu iubitorii de natură, pescarii, asociaţiile de pescari, ecologişti şi ONG-işti, santem partasi saptamanal, unei emisiuni interactive de profil, numită ‘De-ale pescarilor’, la o televiziune locală.

            In cadrul emisiunii sant descrise cu lux de amănunte starea mediului, în special a apelor din judeţul nostru. Dar nu numai atât, aici arătăm şi organizăm activităţile voluntare privind ecologizările pe care noi le facem, organizarea de concursuri de pescuit, etc. La această emisiune participă oricine doreşte şi ştie câte ceva despre mediu şi poate să-şi aducă aportul într-un fel sau altul. Atenţie, avem însă o problema, cu cine credeţi?: tocmai cu şefii de deconcentrate, oameni plătiţi din bani publici care ori de câte ori sunt invitaţi la asemenea emisiuni fug ca dracul de tămâie de camererele de luat vederi sub pretextul că organizarea instituţiei nu le permite să-şi deschidă gura fără aprobarea Bucureştiului. Întrebările care pot fi aduse în emisiune prin telefon constitue o mare sursă de discomfort pentru ei.

          Până una alta noi ii rugăm respectuos pe aceşti domni să se deconcentreze cu adevărat şi să ne considere, partenerii lor întru idei şi acţiuni. Vă reamintim că diferenţa între noi este că unii lucrează cu sufletul şi sunt voluntari iar domniile lor sant retribuiti cu un salariu destul de consistent, de multe ori nemeritat. Dacă aceste metehne nu se schimbă, atunci degeaba facem regionalizare, pentru că şi regiunea va avea în cazul acesta un “super-baron” de la care se va aştepta lumina verde.

Marius Bălan

Pescar Deconcentrat

 

You may also like

Leave a Comment