Home Timp liber Shopaholic sau dependenta de cumparaturi

Shopaholic sau dependenta de cumparaturi

by admin
187 views

Shopaholic este un termen folosit pentru a descrie o persoana care este dependenta de cumparaturi. Dupa cum toata lumea stie sexul frumos este cel care cade de cele mai multe ori victima acestui „viciu”.

Astfel, in timp cuvantul femeie a inceput sa fie asociat cu cel cumparaturi. Cum mare parte dintre doamne sunt dornice de a fi cat mai la moda si de a iesi in evidenta, cum altfel sa faci asta decat mergand constant la cumparaturi pentru a-ti improspata tinutele. Nu conteaza daca acasa mai ai inca 10 perchi de pantofi, 15 bluze si tot atatea perechi de pantaloni, daca nu sunt la moda nu se mai poarta. Dar, atunci cand hainele nu mai incap in dulap si parca se incapataneaza sa nu lasa usile dulapului sa se inchida cum ar trebui atunci inseamna ca avem o problema. Prima solutie care ne vine in minte e:” Imi trebuie un dulap mai mare”. Asa se face ca dupa ce am cumparat si am tot cumparat haine pe care nu am apucat sa le purtam pentru ca s-a schimbat moda, ne dam batute si incepem sa facem ordine in dulap. Shopaholicul vizeaza o persoana careia ii place sa cumpere, sa mearga la cumparaturi si nu cumpara neaparat din nevoia de haine ci pur si simplu din placere sau pentru a se relaxa. Limita e fragila si foarte usor se poate trece in extrema cealalta, se poate ajunge la o tulburare compulsiva de cumparaturi(complusive buying disorder). Aceasta tulburare este caracterizata de o obsesie legata de cumparaturi care poate cauza efecte adverse. Persoanele ce se incadreaza in aceasta categorie nu sunt doar persoane care cheltuie peste masura ci si persoane care petrec o mare parte din timpul lor liber la cumparaturi cumparand sau pur si simplu gandindu-se la ce ar vrea sa cumpere dar fara a lua nimic. Din pacate, la noi, romanii, a-ti permite  sa cumperi in cantitate mare a devenit un lux pentru mare parte dintre noi.

Mai multe informatii despre compulsive buying disorder puteti gasi la: http://en.wikipedia.org/wiki/Compulsive_buying_disorder

You may also like

Leave a Comment