Home Actualitate Summit-ul China – ECE Belgrad, apel pentru oprirea persecuţiei împotriva Falun Gong

Summit-ul China – ECE Belgrad, apel pentru oprirea persecuţiei împotriva Falun Gong

by admin
194 views

Practicanţii Falun Gong din 16 ţări central şi est-europene cer delegaţiilor lor la Summit-ul China – ECE de la Belgrad să îndemne guvernul chinez să pună capăt imediat persecuţiei asupra Falun Gong şi să aducă făptaşii în faţa justiţiei.

 

 

Bucureşti – Astăzi, 15 decembrie 2014, practicanţii Falun Gong români au prezentat prim-ministrului Victor Viorel Ponta, scrisoarea semnată de Asociaţiile Falun Gong, reprezentativă pentru 16 ţări din ECE care vor trimite delegaţii guvernamentale la Summit-ul China ECE de la Belgrad. Reuniunea şefilor de guvern are loc pe 16-17 decembrie 2014.

Practicanţii Falun Gong români se alătură apelului practicanţilor din alte ţări participante la Summit, pentru a cere prim-ministrului Ponta să abordeze problema persecuţiei ilegale a Falun Gong în China, cu prim-ministrul chinez Li Keqiang.

Încălcările drepturilor omului în China, în special persecuţia împotriva Falun Gong, sunt bine documentate şi au fost adresate de către mulţi şefi de stat din ţările democratice occidentale, în discuţiile lor cu omologii chinezi. Falun Gong este cel mai mare grup care se confruntă cu metode inumane de persecuţie, cea mai recentă fiind prelevarea organelor lor – o crimă abominabilă, cu orice standard s-ar măsura.

Practicanţii Falun Gong cred că este foarte important, pentru viitorul poporului lor, ca guvernele lor să fie de aceeaşi parte cu lumea democratică, în această privinţă. Decizia prim-ministrului Ponta de a nu rămâne tăcut, va susţine drepturile şi libertăţile omului, principiile preţuite de el şi de poporul român, şi va trimite, de asemenea, un mesaj clar regimului chinez: comunitatea mondială nu tolerează arestarea fără scrupule, tortura, violul, întemniţarea şi uciderea de oameni nevinovaţi.

Practicanţii Falun Gong cred că este obligaţia morală a tuturor ţărilor, să îşi exprime îngrijorarea cu privire la astfel de fapte oribile, pe care istoria le va scrie în paginile sale cele mai întunecate, într-o bună zi.



_____________________________________________________



Context

Falun Gong, cunoscut, de asemenea, sub numele de Falun Dafa, este o practică de meditaţie şi exerciţii, iar învăţăturile sale sunt fundamentate pe principiile universale Adevăr, Compasiune şi Toleranţă. În iulie 1999, liderul de atunci al Chinei, Jiang Zemin, a dat ordin ca practica să fie „eradicată”, ca urmare a intoleranţei sale faţă de creşterea popularităţii Falun Gong ca o mişcare spirituală în afara controlului Partidului (70-100 de milioane de practicanţi, după propriile statistici din China). Arestările arbitrare, tortura, omorul, încarcerarea, spălarea creierului şi demonizarea Falun Gong persistă până în prezent.

Organizaţia Naţiunilor Unite, Amnesty International, avocaţi chinezi pentru drepturile omului şi mass-mediile străine au documentat, de asemenea, tortura asupra Falun Gong şi decesele în mâinile oficialilor chinezi (ştiri). Sute de mii de practicanţi Falun Gong rămân în captivitate, constituind cel mai mare grup de prizonieri de conştiinţă din China (ştiri). Raportorii Speciali ai ONU şi Comitetul ONU împotriva Torturii şi-au exprimat profunda îngrijorare pentru „informaţiile primite că practicanţii Falun Gong au fost supuşi, pe scară largă, torturii şi maltratării în închisori şi că unii dintre ei au fost folosiţi pentru transplanturi de organe.”

Potrivit investigaţiilor lor, avocatul canadian pentru drepturile omului David Matas şi Hon. David Kilgour au concluzionat, în cartea lor Recoltarea Sângeroasă, că „şi astăzi continuă, pe scară largă, prelevarea de organe de la practicanţi Falun Gong, împotriva voinţei acestora, ei fiind ucişi în acest proces.” (http://bloodyharvest.info)

 

Cel mai recent, analistul şi cercetătorul veteran Ethan Gutmann, specializat pe China, a documentat în cartea sa Carnagiul şi, de asemenea, a depus mărturie înaintea a numeroase parlamente din lume, că aproximativ 65.000 de practicanţi Falun Gong au fost ucişi pentru organele lor între anii 2000 şi 2008, iar uciderea în masă este încă în desfăşurare. (http://ethan-gutmann.com/the-slaughter/)

 

You may also like

Leave a Comment