Home Social Targ de „Nunta Zamfirei” pe pietonal (galerie foto)

Targ de „Nunta Zamfirei” pe pietonal (galerie foto)

by admin
180 views

Festivalul Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei” a adunat in centrul Bistritei, atat interpreţi şi ansambluri folclorice de renume din ţară şi din străinătate cat si agenti economici. Pe pietonal este amenajat un targ cu specific traditional.

        Bistritenii in perioada celor patru zile de festival au parte numai de lucruri bune, iubitorii de traditie sunt invitati sa cumpere de la targul de pe pietonal alimente, imbracaminte si obiecte traditionale.  

          De la comercianti, bistritenii pot cumpara, bijuterii hand-made, imbracaminte cu specific traditional, farfurii, oale, linguri, din ceramica sau lemn, blana de oaie, baticuri traditionale, sosete din lana crosetate, cruciulite sfintite la manastire, costume traditionale din diferite zone, covoare si multe altele. Pofticiosii de bunuri traditionale pot cumpara carnati de casa, branza de burduf, cascaval, slanina, acadele, halva, turta dulce in diverse forme, marmelada si multe alte bunatati.

         Artisti din Bulgaria, Egipt, Italia, Israel, Polonia, Rusia, Serbia şi Ungaria vor încânta publicul care apreciază cântecul, dansul şi portul popular in perioada acestor zile binecuvantate. Festivalul Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei” din acest an este organizat de Primaria Bistrita prin Centrul Municipal Cultural „George Cosbuc”. Luni seara de la ora 20.00, bistritenii vor urmarii un spectacol pe pietonal, susţinut de artişti din Serbia, Israel, Ungaria şi Italia.

          Marţi, 29 iulie de la ora 11 animaţie stradala în zonele: Prefectură, Piaţa Decebal, Piaţa Independenţei, Bloc „Lama”, de la ora 12.00, municipalitatea dar si bistritenii interesati vor participa la un moment festiv, dedicat Zilei Imnului Naţional. Marti seara de la ora 20.00, pe scena de pe pietonal va rula un spectacol susţinut de artişti din Polonia, Egipt, Rusia şi Bulgaria.

         Miercuri seara de la ora 20.00, nu trebuie sa ratati spectacolul de gală şi închiderea ediţiei a XIX-a a Festivalului Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei”.
 
Urmareste-ne si pe facebook unde sunt si mai multe imagini de la eveniment: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.929681290382486.1073741853.161722467178376&type=1

You may also like

Leave a Comment