Vremea in Bistrita

Temperatura:
18°C
Vremea pe 15 zile Portal Info
.

Teodor Ovidiu Cretu: Secretarul municipiului Bistrița s-a adresat instanței în speranța obținerii acestor drepturi salariale dar a pierdut.

24.03.2017 11:25 | Autor: bistrita24 | Categoria: Politic
Vizualizări: 1816 | 0

În urma declaraţiilor publice făcute la începutul anului trecut de Secretarul municipiului Bistriţa, Floare Gaftone şi preluate în mass media, referitoare nemulţumirile sale în privinţa nivelului majorării salariului de încadrare, doresc să fac următoarele precizări:

Secretarul municipiului Bistriţa s-a arătat nemulţumită de faptul că nu a benficiat de nivelul maxim al majorărilor salariale permise de prevederile legale, care puteau fi aplicate de la începutul anului 2016.  Secretarul municipiului Bistriţa a făcut aceste aprecieri trecând sub tăcere faptul că aria competenţelor i-a fost mult restrânsă, numărul de servicii şi activităţi aflat în subordinea directă, diminuat, iar sarcinile transmise şi responsabilităţile, semnificativ mai reduse faţă de prevederile fostei organigrame.

În ciuda acestui fapt, rezultatele profesionale înregistrate au fost modeste, iar în urma controalelor efectuate au fost semnalate nereguli şi întârzieri tocmai în domeniile coordonate de Secretarul municipiului Bistriţa. Mai mult decât atât, în ceea ce priveşte domeniile de activitate care nu se mai aflau în directa subordine a Secretarului municipiului Bistriţa au înregistrat rezultate care sunt apreciate drept foarte bune – Direcţia Administraţie Publică, Juridic, fiind un bun exemplu în acest sens.

Nemulţumită de această stare de fapt, Secretarul municipiului Bistriţa s-a adresat instanţei în speranţa obţinerii acestor drepturi salariale dar a pierdut atât la Tribunalul Bistriţa - Năsăud cât şi la recursul de la Curtea de Apel Cluj, care a emis în data de 23.02.2017 sentinţa definitivă şi irevocabilă care pune punct acestui demers.

Chiar dacă nu am considerat oportun să fac vreo declaraţie publică asupra acestei situaţii pe durata derulării procesului, acum, după ce soluţia instanţelor de judecată este finală, consider că opinia publică trebuie informată corect, astfel încât să nu mai poată fi făcute speculaţii pe această temă.

Primarul municipiului Bistriţa

Ovidiu Teodor Creţu

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.