Home Școala pentru toți UN COPIL SENSIBIL SI MALTRATAT DE PARINTI INTRE MOTIVATIE SI ESEC SCOLAR.

UN COPIL SENSIBIL SI MALTRATAT DE PARINTI INTRE MOTIVATIE SI ESEC SCOLAR.

by admin
214 views

PROPRIUL TAU COPIL  ESTE CEA MAI DE PRET COMOARA PE CARE O AI PE PAMANT,AI GRIJA CUM O PASTREZI CA INTR-O ZI POATE O VEI PIERDE,ARE SA ISI CAUTE ALTI PARINTI!. 

          Voi porni de la neconstientizarea de catre parinti  a sufletului acestui copil, pentru a putea sa imi justific argumentul, pentru a putea apoi sa il dezvolt. Copilul sensibil si neinteles de parinti va avea aproape tot timpul tendinta de a vedea in alti oameni maturi o imagine ideala a parintilor pe care ar dori sa ii aiba,va avea aproape tot timpul tendinta de a-si gasi un refugiu in alte persoane total diferite de parintii sai. Neconstientizarea de catre parinti a acestei imagini pe care copilul,nu neaparat sensibil, si-o formeaza si a refugiului copilului duce de fapt la ideea ca are sa isi caute in alte persoane mature imaginea ideala a propriilor sai parinti,idee cu care de fapt mi-am incheiat argumentul.

Ei bine,copilul sensibil si maltratat de parinti, cu o motivatie pentru scoala ,poate iesita din comun, poate ajunge in situatia de esec scolar  datorita  acestei maltratari.Voi uza de urmatorul exemplu:o fata in clasa a noua cu un randament intelectual destul de dezvoltat, cu note foarte bune la scoala ,este intr-o relatie cu un coleg,care nu are acelasi randament intelectual,nu are aceleasi note,dar el devine refugiul ei ,devine luminita de la capatul tunelui pentru ea si chiar il iubeste . Parintii fetei, oameni de la tara, limitati in ceea ce priveste universul sufletului sensibil ,o cearta si o bat,chiar netinand cont de faptul ca a doua zi are lucrare.

Fata este o fata sensibila, nu suporta nici un tip de violenta si datorita acestei maltratari ajunge sa rateze lucrarea de a doua zi,luand nu 10, de data aceasta nota 3.  Exemplele ar putea continua, dar de retinut este urmatorul fapt:copiii devin victimele iresponsabilitatii parintilor,devin victimele greselilor lor.Intre esecul scolar si sufletul unui copil sensibil ,mai este doar un pas, atata doar a mai ramas, luand in calcul ideile de mai sus. Copilul sensibil tanjeste dupa o vorba buna spusa din inima, tanjeste dupa o incurajare, tanjeste dupa un pupic din partea parintilor, tanjeste sa fie apreciat in orice situatie din viata sa,tanjeste sa i se spuna aproape mereu de catre parinti:tu, copilul meu, esti ratiunea pentru care eu traiesc, si nu dupa slogane de genul:’’eu te-am facut,eu te omor’’, asa cum am intalnit in decursul activitatii mele didactice la unii copi. 

De tine depinde ceea ce va fi, incurajarile, pupicurile, vorbele frumoase! De tine depinde ca 3-ul care a durut sa fie intr-o zi 8 sau 9, de tine depinde stergerea lacrimilor din sufletul unui copil sensibil si maltratat, de tine PARINTE!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

UN COPIL SENSIBIL SI MALTRATAT DE PARINTI-INTRE MOTIVATIE SI ESEC SCOLAR. PROF.CONSILIER CORINA TONITA                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

You may also like

Leave a Comment