Home Din Umbră Vatileaks II

Vatileaks II

by admin
408 views


În luna mai a fost arestată la Vatican (foto, stema Vaticanului) o persoană acuzată de deţinerea ilegală a unor documente secrete, în cadrul unei anchete a Jandarmeriei Cetăţii Sfinte în legătură cu o scurgere de informaţii extrem de stânjenitoare la adresa papei Benedict al XVI-lea, aspect oglindit pe larg de Bistriţa24.ro la momentul respectiv.


După modelul “WikiLeaks”, scurgerea de informaţii de la Departamentul de Stat al SUA, scandalul de la Vatican a primit denumirea de “Vatileaks”.


Vaticanul este zguduit din temelii de acest uriaş scandal. Majordomul Papei Benedict al XVI-lea, Paolo Gabriele, unul din oamenii cei mai apropiaţi de suveranul pontif, a fost arestat sub acuzaţia că ar fi sustras documente confidenţiale. Conţinutul acestora a ajuns într-o carte recent apărută, care a dezvăluie multe secrete de la vârful Bisericii Catolice.


Tot mai multe persoane sunt convinse că majordomul papei este un simplu “acar Păun” al Vaticanului, iar informaţii ajunse între timp la presa din peninsulă, indică că în întrega “afacere” ar fi implicat şi un cardinal.


Sfântul Scaun a recunoscut că scandalul în care este implicat majordomul Papei a afectat grav credinţa catolicilor în Biserică, însă neagă că vreun cardinal ar fi suspect în investigaţie.


Paolo Gabriele, majordomul Papei, era unul din puţinii laici primiţi în apartamentul papei Benedict, care-i acorda încredere absolută.


El este suspectat că a copiat sute de mesaje secrete sau de uz intern, reproduse într-un adevarat besteller de ziaristul Gianluigi Nuzzi sub titlul „Sanctitatea Sa”.


Cartea a şocat pur şi simplu prin dezvăluirile despre situaţia financiară a Bisericii Catolice sau luptele interne pentru putere şi zone de influenţă între cardinali.


Autorul volumului Gianluigi Nuzzi susţine că documentele pe care le-a dezvăluit în carte nu i-au fost furnizate de o singură persoană, ci de mai multe.


Unele din cele mai senzaţionale documente date publicitătii scot la lumină implicarea unor oficiali ai Vaticanului în răpirea şi asasinarea unei fete, fiica unui bancher, în 1983.


Exorcistul şef al Vaticanului, părintele Gabriele Amorth, a recunoscut în cadrul unei anchete desfăşurate la timpul respectiv că fata a fost atrasă de anumiţi clerici de la Vatican, din “raţiuni sexuale”, şi ulterior a fost omorâtă.


Potrivit documentelor dezvăluite, principalul suspect în muşamalizarea asasinării tinerei în cauză a este fostul Papă, Ioan Paul al-II-lea.


Asupra acestui subiect, Vaticanul păstreză o tăcere cel puţin suspectă, sub motivaţia că asemenea subiecte nu pot fi făcute publice.


Potrivit lui Tony Bushby, un autor specializat pe probleme ale bisericii catolice, instituţia papală deţine o colecţie de neegalat de acte de corupţie şi criminalitate, acumulate de-a lungul secolelor, iar adevărata istorie a papilor este plină de scandaluri, cruzime, depravare, domnie a terorii, războaie şi corupţie morală. Toate acestea nu au nimic în comun cu adevăratul creştinism sau învăţăturile lui Iisus Cristos şi ridică mari semne de întrebare privind autoritatea spirituală a liderilor Bisericii Catolice de-a lungul istoriei.


Pe parcursul mai multor episoade, Bistriţa24.ro o să vă prezinte un şir de asemenea întâmplări care sau petrecut în istoria papalităţii, începând cu drama tinerei Emanuela Orlandi, care a dispărut de acasă în 1983, când avea doar 15 ani, fiind ulterior ucisă în mod bestial.













You may also like

Leave a Comment