Home Politic Vedeti cǎ se poate!!

Vedeti cǎ se poate!!

by admin
197 views

Dupǎ ani de zile de nemulţumiri, proteste, articole în presǎ, sesizǎri ale bistriţenilor, mâhniţi şi ei la rândul lor de felul în care administraţia a tratat problema spaţiilor verzi, cu precǎdere arborii de aliniament de pe strǎzi care de cele mai multe ori, prin lucrǎrile total necorespunzǎtoare privind aşa zisele toaletǎri a dus la pierderea unui numǎr însemnat de arbori. 

         A venit şi momentul surprinzǎtor, dar plǎcut sǎ constatǎm cǎ ceva se schimbǎ în bine spre folosul tuturor. Am vǎzut cu bucurie cǎ lecţia a fost învǎţatǎ şi Primǎria a ţinut sǎ demonstreze cǎ poate sǎ facǎ o lucrare de nota 10.

            Mǎ refer la înlocuirea castanilor bǎtrâni de pe Str. Odobescu, care în urma toaletǎrilor s-au uscat în totalitate. Au fost aduşi arbori viguroşi, de 4 metri şi suficient de groşi sǎ nu mai poatǎ fi rupţi de cei fǎrǎ de minte. Şi nu orice fel de arbori, ci de calitate, din specia Liriodendron tulipifera (Arborele de lalea). Treabǎ bunǎ este şi pe Bdul. Republicii, în acelaşi ton s-au complectat cu tei viguroşi. Bistriţa şi bistriţenii meritǎ aceastǎ înoire stradalǎ. Sǎ nu uitǎm cǎ ni s-a spus de cǎtre medicii specialişti care au atras atenţia cǎ incidenţa cea mai ridicatǎ este la bolile respiratorii în oraşul nostru. Toate aceste frecuşuri au avut un rol hotǎrâtor, ambiţionând administraţia şi pe Domnul Primar Ovidiu Creţu, care prin statut este şi preşedintele comisiei de evaluǎri arbori. Dacǎ se va continua aşa şi pe Str. Gǎrii, General Bǎlan, Independenţei nu pot decât sǎ mulţumesc administraţiei de faptul cǎ şi-a însuşit criticile. Aşteptǎm şi o altǎ gândire  şi reevaluare a proiectului privind amenajarea parculeţului din Piaţa Centralǎ, unde se aude cǎ vor fi eliminaţi toţi arborii ca sǎ se vadǎ mai bine simbolurile oraşului: Biserica Evanghelicǎ şi Sugǎletele. Nu suntem de accord cu o asemenea concepţie, nu va fi cu nimic mai interesant ceea ce vom vedea.

            Dorim cu nerǎbdare sǎ încheiem acest capitol definitiv, amintind cǎ totuşi aceste plantǎri sunt fǎcute pe banii contribuabililor şi chiar dacǎ costǎ mai mult, dorim arbori de calitate. Mulţumim Primǎria Bistriţa, felicitǎri tuturor celor care lucreazǎ la compartimentul Spaţii verzi.

Bǎlan Marius Horea                                                                                                    Bistriţa

Preşedinte PER Bistriţa                                                                                              08.11.2013

You may also like

Leave a Comment