Home Actualitate Ziua Mondială a Apei – 22 martie 2018

Ziua Mondială a Apei – 22 martie 2018

by admin
379 views
Tema din acest an – Nature for Water – explorează modul în care putem folosi natura pentru a depăşi provocările legate de apă ale secolului XXI.
Daunele aduse mediului, împreună cu schimbările climatice, conduc la crizele legate de apă pe care le vedem în întreaga lume. Inundaţiile, seceta şi poluarea apei sunt toate agravate de vegetaţia degradată, de sol, de râuri şi de lacuri afectate de agresivitatea activităţilor antropice.
Când neglijăm ecosistemele noastre, ne este din ce în ce mai greu să oferim tuturor apa de care avem nevoie pentru a supravieţui şi a prospera.
Plantarea de noi păduri, reconectarea râurilor în zonele inundabile şi refacerea zonelor umede vor reechilibra ciclul apei şi vor îmbunătăţi sănătatea şi mijloacele de trai ale omului.
Deşi în fiecare moment al vieţii aducem recunoaştere apei, acest element de bază al existenţei noastre, odată pe an, în 22 martie, avem privilegiul de a sărbători într-un cadru festiv, dar cu multă responsabilitate, ZIUA MONDIALĂ A APEI.
În acest context, Primăria municipiului Bistriţa va organiza joi, 22 martie 2018, la Centrul de Educaţie şi Informare Ecologică „Şcoala verde” de la ora 10.00, o întâlnire cu preşcolarii din grupa „Albiniţele” de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Trenuleţul veseliei” Bistriţa, îndrumaţi de doamnele educatoare Boca Ana-Maria şi Dunca Fironica. Întâlnirea va avea ca temă „Protecţia apei – răspunsurile se găsesc în natură!” şi scopul este acela de a prezenta copiilor câteva lucruri importante despre apă şi modul în care şi cei mai mici locuitori ai planetei pot reduce risipa apei potabile. Prezentarea va fi urmată de un atelier de desen având aceeaşi temă.
Tot mâine, de la ora 14.00, Centrul de Educaţie şi Informare Ecologică va gazdui Patrula de Reciclare de la CentrulŞcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1, coordonată de doamna Popescu Teodora, care va participa la o prezentare cu tema „Natura pentru apă” şi la un atelier în care se vor confecţiona, din materiale reciclabile (ambalaje de PET), hrănitori şi adăpători pentru păsările sălbatice din Parcul municipal.
Activităţile organizate au scopul de a învăţa tânăra generaţie să acorde atenţie ecosistemelor din jur şi să protejeze apa de care avem atâta nevoie pentru a supravieţui şi a ne dezvolta.
sursa:Primaria Bistrita

You may also like

Leave a Comment