Home Administraţie 64,400 kg de deșeuri electronice colectate de tinerii din Patrula de reciclare RoRec

64,400 kg de deșeuri electronice colectate de tinerii din Patrula de reciclare RoRec

by admin
227 views

 Peste 64 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) au fost colectate în prima etapă a programului educaţional de mediu Patrula de reciclare, prin acţiunile de informare, conştientizare şi colectare ale celor 700 de unităţi de învăţământ înscrise din 29 de judeţe.

 

          Programul, desfăşurat de Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Judeţene şi autorităţile locale, mobilizează mii de tineri din ţară să îşi asume rolul de modele şi promotori ai comportamentului responsabil faţă de mediu şi faţă de societate şi să contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deşeurilor electrice pe care ni le impun normele Uniunii Europene, anume de 4 kg DEEE/locuitor, anual.

         Sub îndrumarea profesorilor coordonatori, agenţii Patrulelor de reciclare informează şi educă membri comunităţilor lor să se debaraseze în mod responsabil de aparatele electrice vechi sau stricate, de baterii, neoane şi becuri, pe care le adună la punctele de colectare din instituţiile lor de învăţământ.

        De la începutul anului, Patrulele de reciclare au desfăşurat activităţi creative din cele mai diverse – campanii stradale şi online, expoziţii şi evenimente, pentru a atrage atenţia şi a face publicul să devină mai conştient de importanţa colectării selective a DEEE.

Cele peste 64 de tone de DEEE colectate până acum de Patrulele de reciclare din ţară reprezintă un început încurajator al celei de-a doua ediţii a programului. Nu este un clasament sau o competiţie, ci o evaluare intermediară, care ne arată că suntem pe drumul cel bun. Până pe 15 mai, data raportării finale a colectării, toate Patrulele de reciclare au şansa să îşi stabilească propriile recorduri. Apreciem eforturile şi reuşitele tuturor Patrulelor, la acest început de an. Comunicarea, creativitatea şi perseverenţa lor sunt promisiunea unor rezultate excelente şi ne fac să privim viitorul cu optimism. Alexandra Arnăutu, manager de proiect.

Cea mai mare cantitate de DEEE colectată până la acest moment este de 7,5 tone şi aparţine unei şcoli din judeţul Olt.

           Judeţele participante în program sunt: Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanta, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

         Fiecare agent al Patrulei de reciclare are responsabilitatea de a colecta minimum 4 kg DEEE până la 15 mai 2013. La finalul ediţiei, organizatorii vor evalua activităţile şi proiectele raportate şi vor premia câştigătorii la nivel judeţean şi naţional: profesorii coordonatori cei mai activi, Patrulele care vor colecta cele mai mari cantităţi de DEEE şi cea mai inspirată propunere de mascotă a programului.

Evoluţia programului poate fi urmărită şi pe site-ul Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec www.rorec.ro/patrula-de-reciclare şi pagina Facebook a proiectului: www.facebook.com/patruladereciclare.

 

You may also like

Leave a Comment