Home Sănătate Pestele pentru sănătate, consumul ajută inima.

Pestele pentru sănătate, consumul ajută inima.

by B24
430 views

Pestele contine acizi grasi nesaturati, care, atunci cand substituie acizii grasi saturati, cum ar fi cei din carne, pot duce la scaderea colesterolului. Dar principalul nutrient benefic pare sa fie acidul gras omega 3 care se gaseste in pestele gras. Omega 3 face parte dintre acizii grasi nesaturati despre care se considera ca reduc inflamatia din intregul organism. 

Se considera ca omega 3 imbunatateste, de asemeni, abilitatile de invatare ale copiilor, reduce trigliceridele scade tensiunea arteriala reduce agregarea plachetelor, creste functionarea sistemului imunitar si amelioreaza simptomele artritei. Consumarea a una sau doua portii de peste pe saptamana, mai ales daca este peste gras, pare sa reduca riscul de afectiuni cardiace, in special moartea subita de cauza cardiaca.

Pentru adulti se recomanda cel putin doua mese de peste bogat in acizi omega 3 pe saptamana. O portie trebuie sa aiba in jur de 85 de grame. Femeile insarcinate sau cele care planuiesc o sarcina si copiii cu varsta pana in 12 ani ar trebui sa reduca consumul intrucat ei sunt mai susceptibili la eventualele efecte ale toxinelor din peste.

Unii pesti, cum ar fi tilapia si somnul, au niveluri scazute de acizi omega 3 si nivele crescute de acid arahidonic, un tip de acid omega 6 care se gaseste si in carne si albusul de ou. Consumarea unei cantitati prea mari de acid arahidonic poate creste riscul de afectiuni cardiace deoarece determina inflamatie, care contribuie la formarea placilor de aterom din lumenul arterelor. Acestea pot determina aparitia bolilor coronariene, a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral.

Sursa: sfatulmedicului.ro

You may also like