Home Reţete O reţetă pe zi: Chiftele cu afumătură

O reţetă pe zi: Chiftele cu afumătură

by B24
267 views

Având în vedere că se apropie weekendul vă propun o reţetă care vine să potolească foamea într-o dimineaţă însorită de weekend. Nu vă lăsaţi păcăliţi de dimensiunile mici, aceste minuni potolesc foamea cât ai clipi!

Pentru chifteluţele cu afumătură aveţi nevoie de: 325 de grame de făină, o jumătate de linguriţă de sare, una de zahăr, un ou, 130 de mililitri de sana sau lapte bătut, 60 de grame de unt topit, jumătate de cub de drojdie (aproximativ 20 de grame). Pentru umplutură pregătiţi 100-200 de grame de kaiser tăiat cubuleţe şi o ceapă mică. 

E timpul să vă apucaţi de treabă! Într-un castron se cerne făina, se adaugă sare, drojdia amestecată cu zahărul şi o linguriţă de apă călduţă, apoi laptele bătut, oul şi untul. Se frământă energic, se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească la căldură aproximativ o oră.  Între timp, kaiser-ul tăiat cubuleţe se prăjeşte alături de ceapa tocată într-o tigaie.

După ce a crescut aluatul se împarte în 16 bucăţi şi se modelează după modelul clasicelor chiftele. Pe fiecare se aşează umplutura şi se închide, astfel încât la final să rezulte o sferă. Toate cele 16 sfere rezultate se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Cuptorul se încinge la 200 de grade, iar chifteluţele se ung cu ou bătut cu puţin lapte şi se ornează cu susan sau mac după preferinţă. Se lasă la copt 20 de minute.

sursa: gabrielacara.blogspot.com

You may also like