Home Reţete O reţetă pe zi: Pere umplute cu îngheţată

O reţetă pe zi: Pere umplute cu îngheţată

by B24
252 views

Pentru această primă zi de week-end vă propunem o reţetă care să vă îndulcească şi să vă vină în ajutor în cazul în care căldura de afară nu vă prea încântă: pere umplute cu îngheţată.

Cel mai simplu este să pregătiţi reţeta cu ajutorul robotului de bucătărie, folosirea lui făcând ca timpul necesar preparări să nu fie mai mare de 30 de minute.

Aveţi nevoie de 3 pere, îngheţată, 300 g de smochine congelate, 6 linguri de zahăr, 2 linguri de lapte şi miez de pere. Pentru sirop veţi avea nevoie de 6 linguri de zahăr tos, 250 ml de apă şi esenţă de vanilie.

Perele se spală, li se taie codiţa sub formă de căpăcel, se scoate cu grijă miezul şi se îndreaptă puţin la cotor astfel încât să poată stea „ în picioare”.

Separat, se pun la fiert apa, zahărul, esenţa de vanilie şi se fierb până se obţine un sirop. Se adaugă perele şi se fierb la foc mic cca 2 minute întorcându-se cu grijă pe toate părţile. Perele se scot pe o farfurie şi se ţin la rece aproximativ 2-3 ore.

După ce au fost răcite, se umplu cu îngheţată şi deasupra se aşază căpăcelul astfel încât să se obţină din nou forma de pară.

Pentru a realiza şi îngheţata tot în casă, tăiaţi smochinele congelate şi adăugaţi-le în vasul special al robotului alături de miezul de la pere. În momentul în care fructele sunt sfărâmate complet, se toarnă peste laptele, zahărul şi se reporneşte până când toate ingredientle se omogenizează.

S-aveţi poftă!


foto/sursa:gustos.ro

You may also like