Home Reţete O reţetă pe zi: Perişoare de primăvară cu sos de smântână

O reţetă pe zi: Perişoare de primăvară cu sos de smântână

by B24
309 views


Pentru această reţetă aveţi nevoie de: 300 de grame de carne de curcan tocată, o legătură mică de mărar, două cepe verzi, un usturoi verde, două linguri de pesmet, sare, trei linguri mari de smântână şi două linguri de ulei de măsline.

Se taie mărunt jumătate de legătură de mărar, frunzele de la ceapa verde şi usturoiul, după care se amestecă cu carnea tocată, sarea şi pesmetul. Se lasă la rece o oră, timp în care se pune într-o cratiţă apă la fiert. Când fierbe apa se formează perişoarele şi se fierb la foc mediu timp de 15 minute.

Într-o tigaie se pun două linguri de ulei de măsline, cinci linguri de apă şi partea albă de la cele două cepe tăiată mărunt. Când ceapa se înmoaie se adaugă şi smântâna. Se lasă sosul să dea în clocot apoi se adaugă perişoarele, lăsându-se la fiert pentru încă 5 minute. Se adaugă apoi mărarul tăiat mărunt. Se pot servi cu cartofi natur sau mămăligă. Poftă bună!

sursa/foto: gustos.ro

You may also like