Home Reţete O reţetă pe zi: Pipe rigate cu carne şi sos alb

O reţetă pe zi: Pipe rigate cu carne şi sos alb

by B24
365 views



Pentru această reţetă aveţi nevoie de 300 de grame de paste făinoase de grâu dur (ex pape rigate), 400 de grame de carne tocată, o ceapă, jumătate de linguriţă de cimbru, 50 de grame de pesmet, un ou, două linguri de bulion. Pentru sos aveţi nevoie de 400 de mililitri de lapte, 40-50 grame de unt, două linguri de făină, 50 de grame de smântână, 150 de grame de caşcaval. Pastele se pun la fiert urmând indicaţiile de pe ambalaj, în apă cu un praf de sare stropită cu două linguri de ulei. Separat se încinge într-o tigaie ulei, se aruncă acolo o ceapă tocată şi se căleşte până devine aurie. Se pune apoi carnea tocată amestecând până se albeşte frumos. Se aruncă şi nişte cimbru şi cele două linguri de bulion şi se amestecă bine. Peste toate se adaugă puţină apă rece şi se lasă la înăbuşit 20 de minute. Se bate oul se toarnă în cratiţă şi se amestecă repejor, nu înainte să se adauge şi pesmetul. 

Pentru sos aveţi nevoie de o cratiţă în care turnaţi laptele, puneţi untul, un praf de sare şi lăsaţi să fiarbă. Se toarnă apoi şi făina amestecând încetişor să nu se facă cocoloaşe pentru încă 5 minute. Luaţi apoi de pe foc şi  adăugaţi smântâna amestecând.

Puneţi apoi un strat de paste, deasupra carnea acoperită cu un strat serios de sos. Radeţi şi caşcavalul peste. Poftă bună!

sursa/foto: gustos.ro

You may also like