Home Reţete O reţetă pe zi: Roşii umplute cu carne de pui

O reţetă pe zi: Roşii umplute cu carne de pui

by B24
347 views



Pentru 5 porţii aveţi nevoie de 200 de grame de piept de pui dezosat, tocat, 100 de grame de orez, jumătate de ceapă tocată, 100 de mililitri de ulei, 400 de mililitri de suc de roşii, 200 de mililitri de apă, 10 roşii medii, sare şi piper.

Într-o tigaie mai mare se încălzeşte bine uleiul, se căleşte ceapa uşor, iar când devine translucidă se adaugă carnea tocată şi se amestecă la foc mediu până când sucurile s-au evaporat. Se adaugă apoi orezul şi apa şi se lasă să fiarbă la foc mic până ce toată apa a fost absorbită. Se mai pune 200 de mililitri din sucul de roşii, sare, piper şi se lasă la foc mic până ce scade, amestecând din când în când. 

Cu un cuţit ascuţit se taie un căpăcel la fiecare roşie, după care se scobeşte tot miezul şi se scot seminţele. Acestea vor fi umplute cu amestecul de carne şi puse într-o cratiţă. Deasupra se toarnă şi restul de 200 de mililitri de suc de roşii şi se acoperă cratiţa cu un capac. Se mai lasă pe foc mic 15-20 de minute până ce orezul e fiert bine. Se servesc presărate cu puţină verdeaţă şi cu o linguriţă de iaurt. Poftă bună! 

sursa/foto: gustos.ro

You may also like