Home Actualitate Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte: reţete săţioase şi uşoare

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte: reţete săţioase şi uşoare

by B24
305 views

După zilele de Paşte cu mese îmbelşugate, ai nevoie de un meniu mult mai simplu. Felurile cu ou nu trebuie să fie neapărat grele: ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte e să le foloseşti în salate uşoare.

1.Salate de ou cu iaurt. 

În locul de maioneză poţi folosi iaurt grecesc. Bucăţile de ou ras, amestecate cu iaurt, se pot servi pe felii de pâine, cu salată verde sau alte legume proaspetepe în completare. Astfel, va fi un meniu hrănitor şi sănătos.



2.Salată Cobb. 

O salată în care ingredientele nu se amestecă, ci sunt puse în straturi şi stropite cu dressing. Ai nevoie de carne de curcan la cuptor, ouă, porumb fiert, morcov, roşii şi ceapă. E săţioasă şi combinaţia de culori e spectaculoasă. 

3. Salată de ou cu fenicul şi sos de lămâie

Toacă ouăle mărunt şi punele în sosul de maioneză cu lămâie, iar poi adaugă fenicul tocat. O poţi mânca simplă sau o poţi întinde pe o felie de pâine prăjită. Feniculul îi va da prospeţime şi nu vei simţi greutatea maionezei.

You may also like