Home Reţete O reţetă pe zi: Borş rusesc

O reţetă pe zi: Borş rusesc

by B24
259 views

Că tot veni astăzi vorba la TV despre cât de pretenţios este preşedintele Rusiei, Dimitri Medvedev, când vine vorba de mâncare, vă propun să încercăm o specialitate rusească şi de ce nu, un pahar de tărie apoi, dacă tot suntem la capitolul tradiţii ruseşti.

Cruciale pentru ca borşul să fie gustos sunt carnea de vită cu os şi sfecla care dau aromă mâncării.

Se spală carnea şi se pune la fiert în 3 litri de apă cu sare. Se lasă la fiert cel puţin o oră şi jumătate iar între timp se taie ceapa mărunţel şi se pun la prajit cu puţin ulei. Se taie rondele morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi se prăjesc până se înmoaie.

După ce carnea a fiert se curăţă de pe os, se taie bucăţele şi se pune înapoi în oală. Se adaugă şi soteul de legume şi se lasă totul la fiert.

Se pregăteşte sfecla proaspătă care se fierbe şi se taie bucăţele, mai mari sau mai mici. Se prăjeşte cu puţin ulei şi se adaugă sos de tomate, dizolvat cu puţină zeamă de borş. Se mai adaugă câte o lingură de zahăr şi una de oţet după care se pune în oală.

Cartofii se vor tăia cubuleţe mai mari şi vor fi puşi în oală alături de varza tocată. Toată compoziţia se fierbe la foc mic cam o oră.

Când este aproape gata se zdrobeşte usturoiul, se adaugă o lingură de ulei şi sare, o roşie tăiată şi curaţată de coajă şi se mai lasă la fiert încă o oră.

Borşul trebuie să se odihnească cam 4-5 ore până să fie servit , de preferat cu smântână.

S-aveţi poftă!

sursa: reteteculinare.ro

You may also like