Home Reţete O reţetă pe zi: chifteluţe de dovlecei şi feta

O reţetă pe zi: chifteluţe de dovlecei şi feta

by B24
311 views

Vă propun astăzi o reţeta care mi-a lăsat gura apă de îndată ce am lecturat-o. Vă prezint: chifteluţele de dovlecei şi feta.

Pentru gustoasele chifteluţe aveţi nevoie de: 500 de grame de dovlecei, 150 de grame de brânză feta, câteva fire de mărar şi câteva de pătrunjel, două cepe verzi, doi căţei de usturoi, un ou, piper, 2-3 linguri cu pesmet, o lingură de făină şi ulei pentru prăjit.

Curăţaţi dovleceii, îi daţi pe răzătoare, după care îi scurgeţi bine într-un tifon. Dovleceii odată scurşi se amestecă cu ceapa, mărarul şi patrunjelul tocate foarte mărunt şi usturoiul pisat. Compoziţia se condimentează cu puţin piper după care se amestecă totul cu o furculiţă până se omogenizează bine.

Oul se bate bine şi se adaugă peste compoziţia de chiftele jumătate din el, după care se amestecă bine. Se adaugă pesmetul şi făina până observaţi că se pot face bile din amestec. Modelaţi bilele şi prăjiţi-le în mult ulei încins până sunt rumene. Poftă bună!

sursa: e-retete.ro

You may also like