Home Reţete O reţetă pe zi: Gustare cu ouă condimentate

O reţetă pe zi: Gustare cu ouă condimentate

by B24
299 views

O reţetă marca goodfood. Cum publicaţia dedicată gurmanzilor nu m-a dezamăgit niciodată sunt sigură că şi această reţetă este delicioasă.

Aveţi nevoie de şapte ouă mari, două linguri ulei de măsline, o ceapă tocată, 250 de grame de morcov ras, două linguri cu vârf de pastă curry, 200 de linguri de pesmet proaspăt din pâine cu multicereale, 85 de grame de alune prăjite, tocate mărunt. 

Se pun 6 ouă într-o cratiţă cu apă rece care se dă în clocot. Se fierb pentru 5 minute apoi se răcesc rapid în apa rece. Până se răcesc ouăle, se încălzeşte uleiul, se prăjeşte ceapa 5 minute, apoi se adaugă morcovul şi se prăjeşte încă 10 minute până se înmoaie. Se adaugă pasta curry şi se mai prăjeşte totul preţ de câteva minute.

Se adaugă pesmetul, iar apoi, după ce se răceşte amestecul se bate oul rămas, se toarnă peste, se asezonează şi se amestecă până se obţine o pastă. Amestecul se împarte în şase părţi şi se aplatizează cu mâna, după care fiecare ou se înveleşte în bucăţile de amestec. Se tăvălesc apoi ouăle prin alune şi se pun la rece peste noapte. A doua zi se încinge cuptorul, se coc ouăle pentru 15-20 de minute şi se lasă la răcit 5 minute, după care se taie pe jumătate cu grijă. Poftă bună!

sursa/foto: www.gustos.ro




You may also like