Vă propun să încercaţi această reţetă, oricât de ciudat ar suna numele ei. Aceasta este servită ca specialitate în foarte multe restaurante dar poate fi, la fel de simplu pregătită şi acasă.
Ingrediente:
îngheţată după preferinţă
felii de cozonac, panettone, felii de blat etc. ~ socotiti aproximativ 1 felie si 1/2 de cozonac la o poţtie d eingheţată prăjită
lapte, sirop de fructe, de rom etc.
4 linguri de făină albă
1 vârf de cuţit de drojdie deshidratată sau 8 grame de drojdie proaspată
apă
ulei pentru prajit
Modelaţi, cu ajutorul dispozitivului cu cleşti cu două linguri, atâtea bile de îngheţată câte porţii doriţi să faceţi. Aşezaţi îngheţata astfel modelată într-o tăviţă şi daţi-o la congelator, să fie întărită foarte bine.
Tăiaţi un cozonac felii şi puneţi într-o farfurie adâncă siropul pe care îl folosiţi pentru a însiropa aluatul şi înmuiaţi feliile. Luaţi felia însiropată în mână şi puneţi pe ea câte o bilă de îngheţată.
Adunaţi cozonacul însiropat în jurul îngheţatei, dacă nu e suficientă ca să o acopere, completaţi cu bucăţele însiropate bine. Deasupra farfuriei, strângeţi uşor în mâini bila modelată pentru a elimina lichidul în exces.
Verificaţi să fie bine întărite pachetele cu îngheţată, înainte de a trece la prăjit. Pregătiţi un aluat din drojdie, trei linguri cu vârf de făină şi atâta apă la temperatura camerei cât să rezulte o compoziţie ca de clătite, dar mai consistent.
Bilele se pun la congelat şi se dau prin făină după care se prăjesc în ulei încins din abundenţă, întorcându-le până se rumenesc pe toate părţile.
Se scot din ulei şi se aşează pe hârtie absorbantă. Se servesc imediat cu diverse toppinguri sau sosuri de îngheţată.
S-aveţi poftă!
foto: todotipoderecetas.blogspot.com
sursa: retetecalamama.ro