Am găsit această idee de mic dejun întâmplător şi cred c-o să-mi încep duminica cu ea. Dacă vă gândeaţi că ochiurile nu merg făcute în sos, ei bine reţeta aceasta o să vă dovedească contrariul!
Pentru acest mic dejun aveţi nevoie de: o ceapă mare, un ardei gras mare, patru căţei de usturoi, o conservă de roşii, jumătate de cană cu apă, două linguriţe rase de boia dulce, un vârf de cuţit de piper, sare, patru ouă, trei linguri de ulei.
Ceapa şi ardeii se taie mărunt şi se călesc până se înmoaie ceapa, moment în care se adaugă şi usturoiul pisat. Se adaugă apoi roşiile din conservă cu tot cu suc strivite cu furculiţa. Sosul se potriveşte cu condimentele şi se fierbe la foc mediu pentru 20 de minute.
Ouăle se sparg în sosul de roşii şi se acoperă cu un capac. Se mai fierbe pentru încă 5 minute, după care se ornează cu brănză sau caşcaval ras şi pătrunjel tocat. Ni se recomandă să folosim pâine prăjită pe care să o cufundăm în sos. Poftă bună!
sursa: e-reţete.ro
