Pentru cei care nu au timp să îşi pregătească dimineaţă un pachet sănătos pentru pauza de la muncă venim cu o varianta care poate fi pregătită cu o zi înainte şi este deosebit de gustoasă.
Pentru aluat aveţi nevoie de 500 de grame de făină, un plic de drojdie uscată, un gălbenuş bătut, jumătate de linguriţă de sare, 20 de mililitri de ulei de măsline şi 260 de mililitri de apă călduţă. Pentru umplutură aveţi nevoie de 200 de grame de mozzarella, 120 de grame de măsline verzi, fără sâmburi, tăiate felii, 120 de grame de roşii uscate la soare sau uscate marinate tăiate felii.
Într-un bol se amestecă drojdia cu făina şi sarea şi se adaugă uleiul, apa, încorporându-se lichidul cu o lingură sau cu mana. Se răstoarnă apoi compoziţia pe suprafaţa de lucru şi se frământă timp de 5-10 minute până se obţine o cocă omogenă şi elastică. Se pune apoi într-un bol curat şi se lasă la dospit.
Se ia o tavă şi se tapetează cu hârtie de copt sau cu o mână de gris. Aluatul se întinde sub formă de dreptunghi şi se presară cu umplutura pe 2 treimi din suprafaţă. Se rulează apoi terminând cu treimea rămasă goală după care se unge cu gălbenuş. Cuptorul se încinde la 220 de grade şi se dă pâinea la cuptor timp de 50 de minute, reducându-se după 20 de minute temperatura la 180 de grade. Poftă bună!
sursa/foto: gustos.ro