Dacă tot am văzut că prunele, excelente pentru compoturi şi prăjituri, au început să invadeze pieţele am spus că ar fi oportun să vă încânt cu o prăjitură cu prune.
Pentru aceasta aveţi nevoie de un kilogram de prune, 400 de grame de smântână, 500 de grame de făină, 300 de grame de zahăr pudră, un pliculeţ praf de copt, trei ouă şi un praf de sare. Prunele se spală, se scot sâmburii şi se taie în jumătate, după care se amestecă cu 200 de grame de zahăr pudră şi se adaugă treptat ouăle şi făina amestecată cu praful de copt.
Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină sau hârtie de copt. Peste aluatul din tavă se aşează jumătăţile de prune şi se dă la cuptor preîncălzit pentru circa 35-40 de minute. Când e gata se pudrează cu restul de zahăr şi se feliază. Poftă bună!
sursă/foto: savalaura.blogspot.com
