Home Reţete O reţetă pe zi: Pulpe umplute cu ficăţei şi bacon

O reţetă pe zi: Pulpe umplute cu ficăţei şi bacon

by B24
218 views

Reţeta pe care o propun astăzi se adresează în deosebi iubitorilor de carne şi de ficăţei.

Pentru pulpe umplute cu ficăţei şi bacon aveţi nevoie de: 5-6 pulpe dezosate de pui (fără piele), 20 de felii de bacon, sare, piper, patru linguri de ulei, patru ficăţei de pui, 150 de grame de ciuperci, o ceapă medie, o lingură cu vârf de fistic prăjit şi sărat, trei linguri de vin alb sec şi un căţel de usturoi.

Pentru a prepara umplutura tăiaţi ceapa feliuţe subţiri şi căliţi-o aproximativ 30 de secunde. Se adaugă ficatul şi ciupercile tăiate felii mai groase. Se căleşte totul la foc mediu aproximativ trei minute amestecând din când în când şi se condimentează cu sare şi piper la final. Se stinge cu vinul alb şi se mai lasă un minut pe foc până când acesta se evaporă. După ce se răceşte se toacă cu cuţitul. Curăţaţi fisticul de coajă îl pisaţi într-un mojar şi îl adăugaţi la umplutură împreună cu usturoiul strivit. 

Pentru fiecare rulou se pune pe masă o bucată mai mare de folie de aluminiu unsă în centru cu un strop de ulei şi presărată cu sare şi piper. În centrul foliei aşezaţi câte 4 felii de bacon suprapunându-le uşor. Deasupra se aşează câte o pulpă dezosată peste care se pune o lingură de umplutura. Aşezaţi pulpa la un capăt al baconului şi rulaţi, ajutându-vă de folia de dedesubt. Rulaţi folia strâns în jurul ruloului şi învârtiţi-o la capete când e gata.

Se pune la fiert o oală cu apa, iar când fierbe se lasă rulourile înfoliate pentru jumătate de oră. După jumătate de oră se scot, se lasă la răcit şi se bagă la frigider pentru câteva ore. Le scoateţi apoi din folie, le prăjiţi în puţin ulei până se rumeneşte frumos baconul. Poftă bună!

sursa: e-retete.ro 

You may also like