Astăzi propun o reţetă pentru iubitorii de carne de pui şi mai ales pentru iubitorii de rulade din sau cu carne de pui. Deşi timpul acordat preparării acestei minunăţii, o oră şi aproape jumătate, i-ar putea descuraja pe cei tentaţi să o încerce, vă asigur că merită aşteptarea!
Aveţi nevoie de un piept de pui, două linguri de muştar dulce, câteva costiţe, 100 de grame de brânză topită (recomandăm feliile folosite pentru sandwich-uri), unul sau doi morcovi, sare, piper, 50 de grame de alune măcinate.
Pieptul de pui se întinde şi se bate până se obţine o fâşie subţire, care se condimentează şi se unge cu muştar. La un capăt se aşează felii de brânză topită şi felii de morcov tăiat în lungime. Se rulează o dată, se aşează felii de costiţă şi încă un strat de brânză topită şi se rulează până la capăt. Ruloul astfel obţinut se unge cu ulei şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se dă la cuptor pentru 50 de minute, după care se lasă la răcit. Ruloul odată răcit se unge cu albuş de ou şi se tăvăleşte prin alune măcinate, după care se prăjeşte preţ de câteva secunde în tigaia cu ulei încins.
Rulada de pui în crustă de alune se poate servi rece sau caldă ca aperitiv, dar şi alături de garnituri de cartofi, orez sau chiar paste.
sursa: gustos.ro