Vă prezentăm astăzi un excelent aperitiv cald, foarte potrivit atunci când organizaţi o masă la care participă persoane importante, cu pretenţii: rulouri de somon afumat.
Aveţi nevoie de 6 tranşee de somon afumat, 250 ml smântână lichidă, 12 fire de ceapă verde, 2 linguri de smântână solidă, mărar şi piper.
Decupaţi tranşeele de somon în dreptunghiuri egale. Tocaţi mărunt ceapa dar păstraţi 2-3 fire pentru decor, după care amestecaţi-o cu smânâna mai solidă, piperul şi resturile de somon care au fost deja tăiate mărunt.
Separat, bateţi frişcă smântâna lichidă şi amestecaţi-o cu crema de somon obţinută anterior.
Ungeţi dreptunghiurile de somon cu cremă şi rulaţi-le. Pentru decor, opăriţi câteva secunde cele 2-3 fire de ceapă şi cu frunzele, legaţi ruloruile. De asemenea, mai puteţi folosi şi puţin mărar şi icre de somon.
sursa/foto: retetesimple.blogspot.com