Astăzi vă propun o reţetă uşurică numai bună pentru o zi călduroasă de vară!
Pentru rulourile de şuncă cu ciuperci şi sos de vin aveţi nevoie de: 500 de grame de ciuperci Champignon, o ceapă, o legătură de pătrunjel, o lingură de unt, zeama de la jumătate de lămâie, o lingură de boia dulce de ardei, sare, piper, 15-16 felii de şuncă Praga sau afumată, 150 de mililitri de vin alb sau rose, patru linguri de smântână, o lingură de făină, un gălbenuş.
Ciupercile se curăţă şi se taie felii subţiri, iar pătrunjelul se taie mărunt. Ceapa se căleşte în unt fierbinte, după care se adaugă ciupercile şi zeama de lămâie şi se lasă să fiarbă înăbuşit 3-5 minute. Se presară pătrunjelul şi se condimentează.
Cuptorul se încinge la 200 de grade celsius, iar compoziţia de ciuperci se împarte în mod egal pe feliile de şuncă, păstrând câteva linguri pentru finalul reţetei. Rulaţi feliile de şuncă şi fixaţi-le cu scobitori dacă nu vor să stea.
Vinul se amestecă cu smântână, făină şi gălbenuşul. Rulourile se pun într-un vas termorezistent uns cu unt, după care se toarnă amestecul peste rulourile de şuncă. Le daţi la cuptor pentru circa 15 minute după care se presară deasupra restul de ciuperci călite. Poftă bună!
sursa: savalaura.blogspot.com