Eu îi cred pe cuvânt pe cei care îmi descriu biscuiţii „Voinicel”, de care nici nu auzisem până acum, aşa că, probabil de dragul vremurilor de mult apuse vă recomand o reţetă care, aşa cum e ea astăzi, îmi place la nebunie: Salam de biscuiţi.
Pentru 12 porţii aveţi nevoie de 250 g de biscuiţi simpli, tot atâta zahăr, 100 g unt, 50 g cacao, 75 g nucă prăjită, 120 ml lapte şi esenţă de rom.
După ce zdrobiţi manual bicuiţi, amestecaţi-i cu nuca, tăiată în bucăţi mici. Într-o cratiţă puneţi 60 ml de lapte cu zahăr, şi fierbeţi-l până se face un sirop legat. Adăugaţi untul şi amestecaţi până se topeşte. Puneţi cacaoa dizolvată în 60 ml de lapte, adăugaţi esenţa de rom, lăsaţi să dea un clocot, după care turnaţi siropul peste biscuiţi, amestecţnd din când în când până ce vedeţi că se leagă biscuiţii şi se înmoaie puţin. Pe o folie de plastic presăraţi puţină cacao şi puneţi jumătate de compoziţie. Rulaţi strâns sub formă de rulou, legaţi la ambele capete şi lăsaţi la frigider câteva ore. Cu restul compoziţiei…la fel.
S-aveţi poftă!
sursa/foto: e-retete.ro