Vă propun astăzi o reţetă deosebită, mai ales dacă este dedicată copiilor şi are în componenţă paste în formă de fundiţă de exemplu.
Pentru salata de paste cu piept de pui aveţi nevoie de 300 de grame de paste făinoase, patru linguri de ulei, 400 de grame de piept de pui file, sare, piper, 150 de caşcaval, trei roşii, un ardei gras roşu sau galben, un ardei gras verde, o lămâie, 150 de grame de iaurt, jumătate de linguriţă de zahăr.
Pastele se fierb după indicaţiile de pe pachet, se pun în strecurătoare şi se răcoresc cu apă rece. Se amestecă apoi cu două linguri de ulei. Carnea se spală şi se tamponează cu un şerveţel. Se încinge puţin ulei în tigaie şi se prăjesc fileurile câte 3 minute pe fiecare parte. Carnea se condimentează cu sare şi piper, după care se taie felii de circa un centimetru.
Caşcavalul se taie în cuburi, roşiile se spală şi se taie şi ele cubuleţe. Ardeii se spală şi se taie felii subţiri. Lămâia se stoarce, amestecându-i sucul după cu iaurt, sare şi piper. Ingredientele se amestecă şi se toarnă sosul deasupra. Poftă bună!
sursa/foto: savalaura.blogspot.com/