Home Reţete Pui cu cimbru la grătar – reţetă grecească

Pui cu cimbru la grătar – reţetă grecească

by B24
269 views

Ingrediente: 4 pulpe de pui, 2-3 linguri de cimbru tocat sau uscat, 3-4 căţei de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline, o lingură de sare, zeama de la o lămâie.




Se prepară marinata astfel: într-un bol se toarnă uleiul, zeama de la lămâie, cimbrul, usturoiul pisat şi sarea. Se amestecă toate ingredientele.


Se spală pulpele de pui şi se introduc în marinată, astfel încât să fie cât mai mult acoperite de aceasta. Se acoperă cu o folie de aluminiu sau cu un capac şi se lasă 4 ore la frăgezit, în frigider.


Se încinge cuptorul. De preferat să se folosească un grătar sau grill.


 

Cei care aveţi aragaze mai noi, se aprinde focul în partea superioară a cuptorului, se pune o tavă sub pulpe pentru a nu se murdări şi pentru a nu se arde sosul ce se scurge de pe pulpe. Atenţie! Nu se foloseşte focul din partea de jos a cuptorului. Această reţetă este şi mai gustoasă dacă este preparată pe grătar, la o ieşire în aer liber.


Se lasă la prăjit aproximativ 30 minute, 15 minute pe fiecare parte.


Se servesc calde cu garnitură de cartofi prăjiţi şi salată turcească geagic sau sos grecesc tzatziki.




Poftă bună!



sursa: reteteilustrate.blogspot.com

You may also like