Home Fotbal Gloria Bistriţa – Olimpia Satu-Mare 2-1

Gloria Bistriţa – Olimpia Satu-Mare 2-1

by admin
214 views

Vreme excelentă de fotbal, lume puţină şi mare nevoie de victorie în ultimul meci al turului…sunt câteva din aspectele premergătoare partidei de sâmbătă dintre Gloria Bistriţa şi Olimpia Satu-Mare. Joc slab în prima repriză, când cele două echipe îşi trec în cont câte două ocazii de a marca, nu foarte periculoase. 

Gloria resimte oboseala acumulată în partida cu ASA Tg. Mureş, când a evoluat circa 60 de minute în inferioritate numerică după eliminarea lui Marius Curtuiuş iar oaspeţii se apropie tot mai periculos de primul gol al meciului. Exact asta avea să se întâmple în minutul 65 când Bujor îl învinge pe Albuţ cu un şut plasat pe lângă căpitanul echipei bistriţene. Incredibil dar adevărat, Gloria se vede condusă pe teren propriu, pentru prima dată în acest sezon. Cristian Coroian şi Sandu Negrean pregătesc două schimbări, intră Mariş şi Stancu, ies Nalaţi şi Budăcan. Gloria mizează totul pe atac în speranţa egalării iar în minutul 87 Daniel Florin Brumă sparge gheaţa în acest sezon şi marchează primul gol pentru prima echipă într-un meci oficial. Meciul se aprinde, toate săgeţile au o singură direcţie, poarta lui Miron. Arbitrul indica trei minute de prelungire, careul este asediat iar la ultima fază Chiţu aduce egalarea. Agonie şi extaz, dintr-o extremă în alta, un meci nerecomandat cardiacilor. Final de meci, Gloria câştigă cu 2-1!!!

Echipa trimisă în teren: Albuţ – Ţârcă, Hlinca, Chibulcutean, Polgar – Budăcan (Negruţ 63), Nalaţi (M. Stancu 62), Feher, M. Chiţu – C. Roşu (O. Bucur 77), Brumă.

Iată de a declarat directorul tehnic al Gloriei, Cristian Coroian:  „A fost foarte greu, ne aşteptam la asta, având în vedere că am jucat miercuri la Târgu Mureş, 60 de minute cu un om mai puţin. Un meci pe care l-am dominat şi pe care, părerea mea, meritam să-l câştigăm. Nu am reuşit să ne refacem din punct de vedere fizic, jucătorii au suferit, s-a văzut. Totuşi, sunt fericit şi îi felicit că au luptat şi au crezut până la sfârşit că putem învinge. Consider că victoria este pe deplin meritată.  Îmi era frică doar de oboseala acumulată la Târgu Mureş, în rest de absolut nimic. Craiova vine după o serie de şapte victorii consecutive. Vrem să câştigăm şi vom pregăti meciul în acest sens. Indiferent cu cine jucăm şi unde jucăm, noi vrem trei puncte de fiecare dată. Am început turul mai greu, dar pe parcurs ne-am revenit şi cred că puteam avea rezultate mult mai bune. Echipa a început să joace şi puteam fi pe locul 1 în clasament, să avem un avantaj, la câteva puncte bune în faţa locului 2. În ultimele patru etape am fost dezavantajaţi constant de arbitri, avem imagini de la fiecare meci şi pot să dovedesc fără doar şi poate ce s-a întâmplat. Începând de la meciul de la Râmnicu Vâlcea, când arbitrul a prelungit mult mai mult decât se arătase, continuând cu Craiova, cu arbitrajul de la meciul de acasă cu Metalul Reşiţa şi culminând cu meciul de la Târgu Mureş, unde a fost o eliminare foarte uşoară a lui Curtuiuş, iar la primul gol al gazdelor a fost un fault grosolan în atac comis la doi metri de arbitru. Nu ştiu dacă sunt chiar întâmplătoare greşelile împotriva Gloriei Bistriţa”.

În privinţa problemelor de lot, directorul tehnic a declarat: „Bogdan Antonache a reluat de două zile antrenamentele OK. La Dan Matei va mai dura, a fost operat de menisc, este în recuperare. Cătălin Bucur a forţat un pic perioada de refacere după o lungă absenţă şi are o contuzie puternică”.

Gloria Bistriţa încheie turul cu 6 victorii, 2 remize şi 3 înfrângeri şi a acumulat un total de 20 de puncte. Urmează primul meci din retur, cu liderul seriei – CSU Craiova, sâmbătă 16 Noiembrie de la ora 11:00, pe Stadionul „Jean Pădureanu” din Bistriţa.

You may also like

Leave a Comment