Pentru discuri de cartofi cu şunculiţă la cuptor aveţi nevoie de: 500 de grame de cartofi fierţi, 100 grame de făină, o ceapă mică, o lingură ulei de măsline, 50 de grame de caşcaval răzuit, 50 de grame de şunculiţă tăiată cubuleţe, un ou, sare şi piper.
Cartofii se fierb, iar după ce s-au răcit se pasează ca pentru piure. Ceapa se toacă mărunt şi o înăbuşeşte în uleiul de măsline, alături de şunculiţă. După ce s-au răcit se toarnă peste cartofi, împreună cu oul, caşcavalul, sarea şi piperul şi se amestecă.
Se adaugă şi făina şi se frământă până se transformă într-un aluat neted şi elastic. Se formează discuri şi se aşează pe o hârtie de copt. Le dăm la cuptor preîncălzit pentru o oră. Poftă bună!
sursa/foto: dobrinisabela.blogspot.com